Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio van Achterhoeks Naegelholt met een Italiaans tintje (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

krop ijsbergsla of lollo biondo
1 el pesto
vermengd met 1 dl zonnebloemolie
120 g ontbijtspek
100 g oude kaas
160 g dun gesneden naegelholt
100 g zwarte olijven
60 g geroosterde pijnboompitten
8 cherrytomaatjes
peterselie

Bereiden


  1. Snij de sla in fijne julienne.
  2. Snij het ontbijtspek ragfijn en rooster het.
  3. Vermeng de pesto met de zonnebloemolie.
  4. Snij de kaas in fijne brunoise.
  5. Snij de olijven en de cherry tomaatjes in plakjes.
  6. Vermeng de sla met een gedeelte van de pesto olie
  7. Dresseer de sla op een groot bord.
  8. Dresseer plakjes naegelholt op de sla.
  9. Strooi er de oude kaas, ontbijspek en pijnboompitten over.
  10. Garneer alles of met plakjes tomaat, olijven en peterselie.

Naegelhout is een streekproduct uit het oosten van het land. (nagel=spijker, holt= stukje vlees)
Vroeger werd vlees geconserveerd door drogen en zouten. Het vlees hing aan een spijker boven de kachel. Tegenwoordig wordt Naegelholt gemaakt van de zachtste delen van het rund. Ze wrden gekruid en enkele weken droog gezouten en daarna licht gepekeld en gedroogd.
Recept van leverancier Jan Konijn
jan.konijn@solcon.nl
079 3163320

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van lamsvlees met een honingdressing
Vleesragout
Komkommerbavarois met zalm en kaviaar
Taartje van korstdeeg met geitenkaas
Groentensalade met oosterse dressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes