Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in lange linten.
Bestrijk een grillpan met olijfolie en bak hierin de courgettelinten. Keer ze voorzichtig een keer om.
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
Schep de rozijnen erdoor.
Meng voor de dressing citroensap met rode wijnazijn en honing, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetl gehakte muntblaadjes. Voeg peper en zout toe.
Leg de gegrilde courgette in een schaal en strooi de pijnboompitten en rozijnen erover. Giet de dressing over de salade en verdeel deze over 4 borden.
Halveer de zwarte olijven en verdeel ze.
Pel de ui en snipper deze fijn. Meng de ui, het ei, paneermeel, gemalen komijn, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetl gehakte muntblaadjes en peper en zout door het gehakt. Vorm hier balletjes van zo groot als een pingpongbal en druk deze iets plat.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de kofta 3 min aan beide kanten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Verdeel de kofta over de courgettesalade.
Lekker met gele rijst.
Bereidingstijd: 35 min
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |