BLT-Wrap in mini- shoarmabroodje:
Bak plakjes bacon knapperig in 1 el olie in een koekenpan. Rol blaadjes sla op met een plakje tomaat, plakje bacon, toefje rucola en paar druppels balsamicoazijn ertussen.
Stop de rolletjes in opengesneden, even verwarmde party-pittabroodjes.
Filodriehoekjes met fetakaas:
Laat 1 pak (2 zakjes) filodeeg ontdooien en snijd de velletjes overlangs in 3 even brede repen, totaal 30. Roer 100 gr fetakaas kruimelig en meng die met 1 ei, rasp van 1 schoongeboend citroen en 3 el gehakte peterselie. Breng op smaak met peper uit de molen. Leg aan het begin van elk reepje filodeeg 1 volle theelepel fetamengsel en klap het deeg er telkens diagonaal omheen. Zo wordt het vulsel in de vorm van een driehoekje goed omwonden met filodeeg. Plak de uiteinden met wat water vast. Verhit frituurolie en bak hierin telkens 4-5 driehoekjes goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en serveer direct.
Gebakken Thaise garnalen: Verhit 3 el olie in een wok. Pers er 2 tenen knoflook boven uit en voeg 2 tl geraspte gemberwortel toe. Voeg 12 grote garnalen toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg 2 el Thaise vissaus, 1 in ringen gesneden rood pepertje (zaadjes verwijderd), 1 el gembersiroop en 2 el gehakte koriander toe, roer goed om en neem van het vuur.
Komkommerrolletjes:
Was 1 komkommer en trek er met een dunschiller lange, mooie repen vanaf. Dep de repen droog met keukenpapier. Bestrijk ze dun met verse kruidenkaas, bestrooi met geraspte jong belegen kaas en veel gehakte kruiden. Rol de repen op en steek ze met een cocktailprikker vast.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |