Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eten met borrelsnacks: BLT-Wrap in mini-shoarmabroodje, Filodriehoekjes met fetakaas, Gebakken Thais

Aantal personen:

Ingrediënten

BLT-Wrap in mini- shoarmabroodje:plakjes bacon,olie, blaadjes sla,plakje tomaat,toefje rucola,paar druppels balsamicoazijn,party-pittabroodjes.

Filodriehoekjes met fetakaas:1 pak (zakjes) fillodeeg,100 gr fetakaas,1 ei, rasp van een schoongeboende citroen en 3 el gehakte peterselie, peper uit de molen.

Gebakken Thaise garnalen:3 el olie,2 tenen knoflook,2 tl geraspte gemberwortel, 12 grote garnalen, 2 el Thaise vissaus, 1 rood pepertje,1 el gembersiroop, 2 el gehakte koriander.

Komkommerrolletjes: 1 komkommer,verse kruidenkaas,geraspte jong belegen kaas,gehakte kruiden.

Bereiden

BLT-Wrap in mini- shoarmabroodje:
Bak plakjes bacon knapperig in 1 el olie in een koekenpan. Rol blaadjes sla op met een plakje tomaat, plakje bacon, toefje rucola en paar druppels balsamicoazijn ertussen.
Stop de rolletjes in opengesneden, even verwarmde party-pittabroodjes.

Filodriehoekjes met fetakaas:
Laat 1 pak (2 zakjes) filodeeg ontdooien en snijd de velletjes overlangs in 3 even brede repen, totaal 30. Roer 100 gr fetakaas kruimelig en meng die met 1 ei, rasp van 1 schoongeboend citroen en 3 el gehakte peterselie. Breng op smaak met peper uit de molen. Leg aan het begin van elk reepje filodeeg 1 volle theelepel fetamengsel en klap het deeg er telkens diagonaal omheen. Zo wordt het vulsel in de vorm van een driehoekje goed omwonden met filodeeg. Plak de uiteinden met wat water vast. Verhit frituurolie en bak hierin telkens 4-5 driehoekjes goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en serveer direct.

Gebakken Thaise garnalen: Verhit 3 el olie in een wok. Pers er 2 tenen knoflook boven uit en voeg 2 tl geraspte gemberwortel toe. Voeg 12 grote garnalen toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg 2 el Thaise vissaus, 1 in ringen gesneden rood pepertje (zaadjes verwijderd), 1 el gembersiroop en 2 el gehakte koriander toe, roer goed om en neem van het vuur.

Komkommerrolletjes:
Was 1 komkommer en trek er met een dunschiller lange, mooie repen vanaf. Dep de repen droog met keukenpapier. Bestrijk ze dun met verse kruidenkaas, bestrooi met geraspte jong belegen kaas en veel gehakte kruiden. Rol de repen op en steek ze met een cocktailprikker vast.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde meloen met krab en asperges (2 pers)
Aardappelsalade met zalm
Garnalensalade met citroenmayonaise
Blinis (Russische flensjes)
Rivierkreeft met mango

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes