Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Flensjes gevuld met asperge-garnalenragout

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr witte asperges, geschild
zout, peper
2 dl slagroom
150-200 gr gepelde Hollandse garnalen
1-2 el fijngesneden dille

Bereiden

Kook de asperges volgens basisrecept.
Neem de asperges uit het hete water op 150 gr na.
Laat deze 150 gr nog 3-5 min koken tot de asperges zacht zijn. Pureer deze 150 gr asperges met 1 dl slagroom in de keukenmachine. Verwarm deze aspergesaus en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rest van de asperges in schuine stukken. Roer de asperges samen met de garnalen en dille door de saus. Klop 1 dl slagroom tot yoghurtdikte en roer het door het aspergemengsel, zodat de saus mooi gebonden wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over 8 flensjes en vouw de flensjes op. Garneer met dille.
Flensjes:
Voor ca 8 stuks: klop 2 eieren los met een snufje zout. Roer er 125 gr bloem en 2½ dl melk door tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag circa 30 min rusten. Bak daarna in een koekenpan met anti -aanbaklaag van circa 22 cm doorsnede 8 flinterdunne flensjes.
Bak de flensjes in een klontje boter.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Witlofsalade met granaatappel
Gevulde tomaat met asperges
Gemarineerde artisjokken
Maissalade
Salade van notenrijst en mozzarella (Buffetgerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes