Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en sap uitpersen.
In kommetje garnalen met dille en bieslook mengen.
Met citroensap en peper op smaak brengen.
Komkommer in de lengte halveren en met lepel zaadlijsten eruit scheppen.
Komkommer in kleine blokjes snijden.
In ander kommetje mayonaise mengen met yoghurt en helft van citroenrasp.
Garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren
Slabladeren over vier borden verdelen. Komkommer door garnalen mengen en mengsel in slabladeren scheppen. Citroenmayonaise naast garnalen in slablad scheppen. Rest van citroenrasp over mayonaise strooien. Sneetjes brood (in broodrooster) goudbruin roosteren.
Toast schuin doormidden snijden Serveren met toast.
Als Tapas gerecht:
Halveer de hoeveelheid en presenteer het en mooie glaasjes
Dit voorgerecht kan ook op klassieke wijze in glazen worden geserveerd.
Als buffetsalade ( zie foto):
Vier maal de hoeveelheid in een schaal en zet de sauskom in het midden.
Per persoon:
200 Kcal
11 gr eiwit
14 gr vet
8 gr koolhydraten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |