Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groene asperges met mozarella ansjovis citroenolie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten + 24 uur voor dressing

Ingrediënten

1 dl olijfolie
geraspte schil van 1 citroen
16 groene asperges
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zout en peper
2 kleine bollen mozzarella, in plakken
4 ansjovisfilets

Bereiden

Meng de olijfolie met de citroenrasp en laat de citroenolie 24 uur op smaak komen.

Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 2-3 minuten in kokend water met zout.

Bak de ui en de knoflook glazig in 2-3 eetlepels citroenolie. Voeg de asperges toe en verwarm deze even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de asperges tot lauw warm afkoelen en serveer ze met de mozzarella en ansjovisfilet.
Besprenkel met de rest van de citroenolie.

Serveer met ciabatta.

Per persoon ca. 445 Kcal


Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Meloen met witte wijn (4 pers)
Gemarineerde artisjokken
Panzanella, Italiaanse broodsalade
Flensjes gevuld met asperge-garnalenragout
Rivierkreeft met mango

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes