Snijd 2 kleine courgettes in de lengte in dunneplakken, bestrijk de plakken met 1 el olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat dit 30 min intrekken. Leg 12 gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper en ½ tl gedroogde oregano en sprenkel er 2 el olijfolie over. Rooster de tomaatjes circa 30 min in een voorverwarmde oven op 150 graden. Rooster 3 kleine in plakken gesneden ciabatta‘s in een grillpan.
Rooster de plakken courgette aan elke kant 2-3 min in de grillpan. Maak een dressing van 2 el witte wijnazijn, 1 fijngesneden sjalot, zout, peper en 6 el olijfolie. Breek het geroosterde brood in stukken en sprenkel er 3 el dressing over. Meng het brood luchtig met de tomaat, repen courgette, circa 50 gr gemengde slablaadjes, 3 el basilicumblaadjes en 3 el peterselieblaadjes en schep de rest van de dressing voorzichtig door de salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |