Kook de eieren in 10 min. hard, laat ze onder koud water schrikken. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Snijd de wortels ook in luciferdunne reepjes. Kook de aardappelen in 2-3 min. gaar en de worteltjes in 3-4 min. Spoel ze af in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken. Snijd het pekelvlees, de mortadella, en 4 augurkjes in luciferdunne reepjes. Laat de boontjes uitlekken en snijd ze in de lengte doormidden. Laat de selleriesalade uitlekken. Doe dit alles in een kom. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Maak de sla schoon en leg hem op een grote schaal. Verdeel de gemengde salade hierover. Garneer met parten ei, waaiertjes augurk en desgewenst de olijven. Lekker met stokbrood en (kruiden) boter.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Wijntip: Rode Lambrusco
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |