Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Krokante kruidengehaktballetjes (Italie)

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor circa 20 stuks:
1 kleine aardappel
350 gr rundergehakt of half varkensgehakt en half rundergehakt
4 -5 el fijngesneden kruiden (rozemarijn,basilicum)
50 gr droog broodkruim
3 ansjovisfilets,fijngesneden
5 gedroogde tomaten,fijngesneden
zout en peper
ca. 2 el olijfolie
verse rozemarijntakjes, met een stevige steel
verse groene pesto

Pesto:
40 gr basilicumblaadjes
3 ansjovisfilets
30 gr pijnboompitten
15 gr peterselie
1 dl olijfolie
zout en peper

Bereiden

Kook de aardappel in circa 20 min gaar en prak hem fijn. Meng het gehakt met de aardappel, kruiden,broodkruim,ansjovis en tomaten. Kneed alles stevig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm van het vleesmengsel circa 20 balletjes. Druk de balletjes iets plat en bak ze in de olie rondom bruin en gaar in 6 -9 min. Laat ze op keukenpapier uitlekken en steek ze aan rozemarijntakjes. Serveer ze met pesto.
Pesto:
Pureer 40 basilicumblaadjes met 3 ansjovisfilets, 30 gr pijnboompitten, 15 gr peterselie en circa 1 dl olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Witlofsalade met appel
Aspergesalade
Zalmsalade met gerookte zalm
Brunchsalade met gerookte zalm en mosterddressing
Tilapia filet met een ganzenleversaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes