Bereiden: Zeef de bloem. Kluts de eieren met peper en zout. Klop een glad beslag van de bloem, eieren en melk.
Meng de groene kruiden erdoor. Laat het beslag 10 minuten rusten.
Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.
Meng de kappertjes door de crème fraîche met de yoghurt.
Hak de bosuitjes fijn.
Bak 8 flensjes in een kleine koekenpan in een klontje boter. Bestrijk ieder flensje met een dun laagje kappertjescrème. Verdeel darover de zalmreepjes.
Rol de flensjes op en snijd ze schuin doormidden. Leg ze op borden, bestrooi ze met bloem en garneer met partjes citroen.
Tip:Een feestelijk voorgerecht waarbij de kruiden, in plaats van aan het beslag, ook aan de vis kunnen worden toegevoegd.
Tip: Bestrijk de flensjes in plaats van met kappertjescrème met roomkaas naturel of met tuinkruiden.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |