Kook de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Snijd de paprika‘s zonder zaadjes in repen en de courgette in plakjes. Verdeel de ui in smalle ringen.
Rooster of roerbak de paprika‘s, courgette en uiringen in de olijfolie in een grillpan of een wok. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Pureer voor de dressing met de staafmixer of in een keukenmachine de in stukjes gesneden verse en gedroogde tomaten met de gepelde teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout en citroensap.
Schep de geroosterde groenten, hamreepjes en tomatendressing door de pasta. (Voeg eventueel wat extra olijfolie toe) Bestrooi de salade met pijnboompitten en basilicum.
Leg de plakjes peer er even bij. Verdeel de ham en de peer over de salade met de bosuitjes.
Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.
Tip: Neem in plaats van hamreepjes eens salamiblokjes.
Vervang 2 eetl olijfolie in de dressing door 2 eetl tomatenolie.
Voeg blokjes gorgonzola aan de salade toe.
Bereidingstijd 25 minuten.
Lekker met ciabattabrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |