Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mediterrane salade met tomatendressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een zonnige salade, van tevoren te bereiden en geschikt om buiten te eten.

500 gr pasta (penne of strikjes)
zout
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine courgette
1 rode ui
2 eetl olijfolie
200 gr hamreepjes
2 eetl pijnboompitten
2 eetl gehakte basilicum (vers of diepvries)
Voor de dressing:
4 vleestomaten
8 gedroogde tomaten op olie
2 teentjes knoflook
4 eetl olijfolie
versgemalen (zwarte) peper
zout
2 eetl citroensap

Bereiden

Kook de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Snijd de paprika‘s zonder zaadjes in repen en de courgette in plakjes. Verdeel de ui in smalle ringen.
Rooster of roerbak de paprika‘s, courgette en uiringen in de olijfolie in een grillpan of een wok. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Pureer voor de dressing met de staafmixer of in een keukenmachine de in stukjes gesneden verse en gedroogde tomaten met de gepelde teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout en citroensap.
Schep de geroosterde groenten, hamreepjes en tomatendressing door de pasta. (Voeg eventueel wat extra olijfolie toe) Bestrooi de salade met pijnboompitten en basilicum.
Leg de plakjes peer er even bij. Verdeel de ham en de peer over de salade met de bosuitjes.
Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.
Tip: Neem in plaats van hamreepjes eens salamiblokjes.
Vervang 2 eetl olijfolie in de dressing door 2 eetl tomatenolie.
Voeg blokjes gorgonzola aan de salade toe.

Bereidingstijd 25 minuten.

Lekker met ciabattabrood.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fruitsalade met gerookte kip
Italiaanse salade 2
Cocktail van meloenbolletjes en parmaham
Pastechi
Tilapia filet met een ganzenleversaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes