Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Meloen met witte wijn (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kleine meloenen
4 el kersenlikeur
2 el cognac
½ fles (ca. 3½ dl) mousserende witte wijn, gekoeld
2 ons verse zalmfilet
½ el basterdsuiker
1 el zeezout
2 el gehakte dille
1 tl grove mosterd
peper uit de molen

Bereiden

1.Halveer de meloenen en verwijder het vocht en de zaadjes.

2.Boor met behulp van een aardappelboor balletjes uit het vruchtvlees en doe ze in een kom.

3.Schep met een lepel het resterende vruchtvlees uit de schillen in leg de uitgeholde meloenhelften in het diepvriesvak van de koelkast.

4.Vermeng de likeur met de cognac.

5.Schenk dit over de meloenballetjes en plaats de kom in de koelkast.

Dresseren:

6.verdeel vlak voor het opdienen de meloenballetjes over de diepgevroren meloenhelften.

7.schenk er daarna een scheut mousserende wijn op.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelsandwich met zalm
Eiersalade met groene asperges
Feta in bladerdeeg - Tyropita-
Garnalenhapjes met Verse Roomkaas
Zelfgemaakte huzarensalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes