Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosselsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
3 tomaten
2 komkommers
3 eetl zout
2 eetl citroensap
125 ml crème fraîche
4 eetl mayonaise
2 theel hot- currypoeder
4 eetl fijngehakte peterselie
peper

Bereiden

Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen. Doe de mosselen met 2 dl water in een (mossel)pan en breng ze aan de kook. Kook de mosselen met de deksel op de pan ca. 5 minuten totdat ze allemaal open zijn. Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen. Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes. Schil de komkommers, schraap de zaadlijsten er met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de komkommer in een zeef en bestrooi met het zout. Laat de komkommer 30 minuten op een koele plaats staan. Spoel de komkomer af en laat het heel goed uitlekken. Klop een sausje van het citroensap, de crème fraîche, de mayonaise, het currypoeder, de helft van de peterselie en peper naar smaak. Schep de afgekoelde gepelde mosselen met de tomaatpartjes en de uitgelekte komkommer door het sausje. Garneer met de rest van de peterselie. Lekker met gebakken aardappelen.
Bereiding: 50 minuten (inclusief 30 minuten wachttijd)

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kers-tomaatjes
Oosterse tonijn-krabsalade
Zalmsalade met gerookte zalm
Meloen met witte wijn (4 pers)
Bietensalade met rosbiefroosjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes