Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mousse van gerookte paling

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

100 gr gerookte paling
60 ml bouillon
80 ml slagroom
2,5 blaadje witte gelatine
courgette om te garneren

Bereiden

Week de gelatine in koud water
Snijd de gerookte paling in stukken en draai deze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de helft van de bouillon en los daar de gelatine in op.
Voeg de koude en warme bouillon toe aan de paling, roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Zet de mousse in de ijskast en laat deze geleren tot deze hangend is.

Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze in de koelkast.

Spatel voorzichtig de geklopte slagroom door de palinggelei.

Laat de palingmousse opstijven in de koelkast.

Schep met behulp van twee eetlepels een mooie quenelle van de mousse en garneer deze leuk af dunne gegrilde ( koude)courgette plakjes.

Op foto van links naar rechts: paling- garnalen en forelmousse

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Viscocktail
Maissalade
Tonijnsalade in een filodeegbakje
Tonijn met tomaten tapenade
Cocktail van asperges en rogvleugel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes