Kneed 100 gr gezeefde maïsbloem, een snufje zout, ½ tl suiker, ½tl bakpoeder en 30 gr boter tot kruimels. Kneed het met 2 el losgeklopt ei en 1/4 tot ½ water tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten. Bak voor de vulling 125 gr rundergehakt in 1 tl slaolie rul. Bak 1 gesnipperde sjalot, 1 gesneden lente-uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook. 1 mespunt sambal, wat peper en zout, 1 el rozijnen en 1 tl piccalily 15 min zachtjes mee. Rol het deeg uit tot 6 ronde lapjes van ± 12 cm. Leg de vulling erop en vouw de flapjes dicht. Druk de randen goed aan en vouw ze een beetje om. Frituur de pastechi per drie stuks in olie ( 180 graden) in ± 4 min goudbruin en gaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |