Snijd het koude varkenshaasje en beide hamsoorten in miniscule blokjes van een halve centimeter. Maak de witlof struikjes schoon, houd 12 grote gave bladeren (schuitjes)apart.
Verwijder de voeten van de struikjes en neem ook de harde kernen weg. Snijd het witlof in smalle reepjes. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Laat ze in een vergiet uitlekken en maak ze daarna droog met een slacentrifuge.
Schil de appels en snijd ze in smalle reepjes met een lengte van ca. 3cm. Maak de dressing door in een grote kom appelazijn, balsamico, honing, mosterd en wat zout en peper met elkaar te vermengen.
Blijf zolang roeren tot het zout is opgelost.
Klop er daarna de olie door. Schep eerst varkenshaas, beide hamsoorten en appels door de dressing.
Schep er daarna het witlof door.
Presentatie:
Vul de witlofschuitjes met de salade en verdeel de gevulde schuitjes over de borden. Bestrooi de salades met bieslook.
Schik er als garnering bosjes bieslooksprieten en toefjes mosterdcress bij. Dien er sneetjes licht geroosterd witbrood bij op of zet een mand met knapperige sneetjes(zelf afgebakken) ciabattabrood op tafel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |