Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met varkenshaas, ham en witlof

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 gebraden varkenshaasje ca 225 gram
150 gr gekookte ham, dikke plak
100 gr gerookte (rauwe ) ham, dikke plak
3-4 kleine witlofstruikjes
2 grote friszure appels
1 eetl appelazijn
½ eetl balsamico
1 mespunt fijne Franse mosterd (Grey Poupon)
zout
witte peperuit de molen
½ theel honing
4 eetl olijfolie, extra vergine
1 eetl fijngesneden bieslook
enkele bieslook sprieten
toefjes mosterdcress

Bereiden

Snijd het koude varkenshaasje en beide hamsoorten in miniscule blokjes van een halve centimeter. Maak de witlof struikjes schoon, houd 12 grote gave bladeren (schuitjes)apart.
Verwijder de voeten van de struikjes en neem ook de harde kernen weg. Snijd het witlof in smalle reepjes. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Laat ze in een vergiet uitlekken en maak ze daarna droog met een slacentrifuge.
Schil de appels en snijd ze in smalle reepjes met een lengte van ca. 3cm. Maak de dressing door in een grote kom appelazijn, balsamico, honing, mosterd en wat zout en peper met elkaar te vermengen.
Blijf zolang roeren tot het zout is opgelost.
Klop er daarna de olie door. Schep eerst varkenshaas, beide hamsoorten en appels door de dressing.
Schep er daarna het witlof door.
Presentatie:
Vul de witlofschuitjes met de salade en verdeel de gevulde schuitjes over de borden. Bestrooi de salades met bieslook.
Schik er als garnering bosjes bieslooksprieten en toefjes mosterdcress bij. Dien er sneetjes licht geroosterd witbrood bij op of zet een mand met knapperige sneetjes(zelf afgebakken) ciabattabrood op tafel.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio van kalfsvlees met tonijn (4 personen)
Gerookte zalm met courgette
Exotische haring cocktail
Zoete aardappelsalade
Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes