Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sappige salade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1ciabatta, zonder korst, in stukjes geplukt
zeezout
versgemalen zwarte peper
olijfolie extra vergine
12 dunne plakjes pancetta of gerookte bacon
geraspte schil en sap van 1 citroen
250 gr feta, verkruimeld
handvol verse doperwtjes (of gekookte diepvrieserwten)
200 gr gemengde slablaadjes
blaadjes van een klein bosje munt

Bereiden

Meng het brood in een kom met zout, peper, een beetje olijfolie en pancetta. Spreid het brood uit op een bakplaat en leg de pancetta erop.
Zet de bakplaat circa 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de pancetta knapperig is en het brood lichtbruin en krokant. Laat dit mengsel iets afkoelen. Doe citroenrasp en citroensap in een kom en voeg 3 keer zoveel olie toe.
Roer de feta en doperwtjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de in stukjes gebroken pancetta toe en het brood. Schep dan voorzichtig de slablaadjes en munt erdoor en serveer direct.
Deze salade is lekker gevuld, zodat hij ook als maaltijdsalade geserveerd kan worden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade met kip, ananas en bleekselderij.
Caprese salade
Eten met borrelsnacks: BLT-Wrap in mini-shoarmabroodje, Filodriehoekjes met fetakaas, Gebakken Thais
Italiaanse broodsalade 2
Zomerse bonensalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes