Leg courgette en paprika in een ovenschaal en meng ze met 4 el olie en wat zout en peper. Rooster de groenten circa 20 min in het midden van een voorverwarmde oven op 240 graden onder regelmatig omscheppen.
Breng de bulghur met circa 6½ dl water aan de kook en laat het op zacht vuur afgedekt 15-20 min koken (of bereid de bulghur volgens gebruiksaanwijzing).
Haal halverwege de kooktijd het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen en de bulghur mooi droog wordt. Roer een dressing van 6 el olie, citroensap, komijn en zout en peper naar smaak. Roer de dressing door de warme bulghur en laat dit samen afkoelen.
Roer er daarna lente-ui,tomaten, courgette en paprika, munt en koriander door. Schep de waterkers er luchtig door. Serveer de taboulet in kleine slablaadjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |