Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Terrine van ganzelever

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een terrinevorm van een 1/2 ltr. inhoud
400 gr. verse ganzelever
1 eetlepel rode port
1 eetlepel cognac
vers gemalen peper
zout
mespuntje nootmuscaat
suiker.

Bereiden

1.Maak de lever voorzichtig los en verwijder de nog aanwezige vliesjes en adertjes zorgvuldig.

2.Druk de schoongemaakte lever met de vlakke hand voorzichtig plat en maak de stukken zo zacht.

3.Doe de stukken lever in een kom en voeg de smaakstoffen toe.

4.Wrijf de smaakstoffen licht in de lever, zonder te kneden, en laat afgedekt 6 uur in de koelkast rusten.

5.Leg de stukken lever een voor een in de terrinevorm en druk steeds goed aan zodat er geen tussenruimte ontstaat.

6.Maak de bovenkant met de handen netjes glad, leg het deksel op de terrine en pocheer de terrine in een ovenschaal met water van 80 gr.c. in het midden van de oven, oven temperatuur 90 gr. - 100 gr.c, voor 40 minuten.

7.Laat de terrine minstens een dag in de vorm rusten in de koelkast.

Serveertip:

8.Snijd de terrine met een warm mes in mooie plakken en leg ze op een bedje van een gemengde salade, lollo rosso en vert, manche en eikenblad, aangemaakt met een frisse dressing.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Champignons in knoflooksaus
Filobakjes met creme fraiche en gerookte zalm: super-de-luxehapje (10 stuks)
Voorjaarsgroenten- maaltijdsalade
Maaltijdsalade met witte bonen en gegrilde tonijn
3x Meloen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes