1.Maak de lever voorzichtig los en verwijder de nog aanwezige vliesjes en adertjes zorgvuldig.
2.Druk de schoongemaakte lever met de vlakke hand voorzichtig plat en maak de stukken zo zacht.
3.Doe de stukken lever in een kom en voeg de smaakstoffen toe.
4.Wrijf de smaakstoffen licht in de lever, zonder te kneden, en laat afgedekt 6 uur in de koelkast rusten.
5.Leg de stukken lever een voor een in de terrinevorm en druk steeds goed aan zodat er geen tussenruimte ontstaat.
6.Maak de bovenkant met de handen netjes glad, leg het deksel op de terrine en pocheer de terrine in een ovenschaal met water van 80 gr.c. in het midden van de oven, oven temperatuur 90 gr. - 100 gr.c, voor 40 minuten.
7.Laat de terrine minstens een dag in de vorm rusten in de koelkast.
Serveertip:
8.Snijd de terrine met een warm mes in mooie plakken en leg ze op een bedje van een gemengde salade, lollo rosso en vert, manche en eikenblad, aangemaakt met een frisse dressing.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |