Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vleesragout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

100 gr boter
100 gr bloem
1 liter bouillon
100 gr vlees, gaar
250 gr champignons
1 theel. nootmuskaat
1 theel. tijm
peper & zout
½ theel. dragon
½ theel. dille
½ theel. kerriepoeder

Bereiden

Vlees in blokjes of reepjes snijden.
Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
Champignons in een anti aanbakpan bakken

Boter laten smelten in pan en de bloem erdoor heen roeren.
Laat de bloem op een laag vuurtje gaar worden, ze wordt nu rul.
Giet de koude bouillon erbij, er moet nu een vloeibare massa ontstaan.
Breng de ragout op smaak met zout en peper en de kruiden.

Voeg vlees en de gebakken champignons toe.

Om hem echt lekker te laten zijn moet hij eigenlijk een nacht staan.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

kees (20-12-2011 18:50):
je vergeet de uien erbij te doen.....altijd erg lekker

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cocktail van meloenbolletjes en parmaham
Brunchsalade met gerookte zalm en mosterddressing
Taartje van korstdeeg met geitenkaas
Antipasto (4 personen)
Asperges met eiersaus (4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes