Haal de stronkjes uit de struikjes witlof. Maak de blaadjes los. Snijd de helft ervan in smalle reepjes en bewaar de andere voor garnering.
Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak ze in 1 eetl olijfolie 2-3 minuten. Voeg versgemalen peper, zout en balsamicoazijn toe.
Roer een dressing van 3 eetl olijfolie, peper, zout, citroensap, honing, gemberpoeder en de helft van de bieslook.
Leg de witlofblaadjes in een cirkel op 4 borden. Schep de dressing door de witlofreepjes en gehalveerde druiven en leg er een bedje van midden in de witlofblaadjes.
Verdeel de kastanjechampignons met de rest van de bieslook erover.
Lekker met geroosterd witbrood of ciabattabrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |