Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg zoete aardappel en tomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier en schep om met wat olijfoie, zout en peper. Bak 25 min minuten of tot de aardappel goudbruin en zacht is. Strooi er de pijnboompitten goudbruin zijn. Klop voor de dressing honing, azijn en olie door elkaar. Verdeel de veldsla en avocado over de borden en bedek met zoete aardappel, tomaten en pijnboompitten. Schenk er de dressing over.
Variaties: Vervang de zoete aardappel en avocado door pompoen en ricotta die er op laatst overheen wordt verkruimeld. Vervang de zoete aardappel, tomaat en avocado door 16 gebakken krieltjes en plakjes blauwaderkaas. Vervang de zoete aardappel door 6 gehalveerde baby- aubergines. Laat de avocado weg.
Maak een dressing van 125 ml dikke yoghurt, 1 el citroensap, 10 gr gehakte munt en een halve tl komijnpoeder.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |