Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Braadkippetje met jonge groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kip van 1200-1500 gr
500 gr aardappelen
4 kleine uien
2 koolrabi's
2 wortelen
boter
300 gr diepvrieserwten

Bereiden

Schil de aardappelen.
Maak de groenten schoon en was ze.
Snijd de aardapppelen in stukjes, de uien in vieren, de wortelen in
plakjes en de koolrabi's in blokjes en braad ze in een koekenpan in 30 gr
boter even aan.
Leg de kip in een braadslee, schep de inhoud van de koekenpan om de kip
heen en smeer de kip met 30 gr gesmolten boter in.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de braadslee in de oven en laat de kip, afhankelijk van de grootte, in
45-60 minuten gaar worden.
Voeg 10 minuten voor het einde van de braadtijd de doperwten bij de
groenten.

Houd tijdens het braden van tijd tot tijd in de gaten of geen van de
groenten bruin wordt. Voeg, als dit het geval dreigt te zijn, wat
kippenbouillon toe.
Bestrooi de groenten voor het serveren met gehakte peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wild ragout
Fricassée van konijn met pruimen
Konijn met SpÄtzle
Kwarteltjes met truffelpâté
Wildbouillon met cantharellen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes