Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Wildrecepten | Braadkippetje met jonge groenten

Braadkippetje met jonge groenten

1 kip van 1200-1500 gr
500 gr aardappelen
4 kleine uien
2 koolrabi's
2 wortelen
boter
300 gr diepvrieserwten

Schil de aardappelen.
Maak de groenten schoon en was ze.
Snijd de aardapppelen in stukjes, de uien in vieren, de wortelen in
plakjes en de koolrabi's in blokjes en braad ze in een koekenpan in 30 gr
boter even aan.
Leg de kip in een braadslee, schep de inhoud van de koekenpan om de kip
heen en smeer de kip met 30 gr gesmolten boter in.
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet de braadslee in de oven en laat de kip, afhankelijk van de grootte, in
45-60 minuten gaar worden.
Voeg 10 minuten voor het einde van de braadtijd de doperwten bij de
groenten.

Houd tijdens het braden van tijd tot tijd in de gaten of geen van de
groenten bruin wordt. Voeg, als dit het geval dreigt te zijn, wat
kippenbouillon toe.
Bestrooi de groenten voor het serveren met gehakte peterselie.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50