Schil de aardappelen.
Maak de groenten schoon en was ze.
Snijd de aardapppelen in stukjes, de uien in vieren, de wortelen in
plakjes en de koolrabi's in blokjes en braad ze in een koekenpan in 30 gr
boter even aan.
Leg de kip in een braadslee, schep de inhoud van de koekenpan om de kip
heen en smeer de kip met 30 gr gesmolten boter in.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de braadslee in de oven en laat de kip, afhankelijk van de grootte, in
45-60 minuten gaar worden.
Voeg 10 minuten voor het einde van de braadtijd de doperwten bij de
groenten.
Houd tijdens het braden van tijd tot tijd in de gaten of geen van de
groenten bruin wordt. Voeg, als dit het geval dreigt te zijn, wat
kippenbouillon toe.
Bestrooi de groenten voor het serveren met gehakte peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |