Verwarm de oven voor op 160°C.
Bak het vlees in een grote ovenvaste braadpan in de olie op hoog vuur aan
alle kanten bruin.
Doe er de cognac, de uien, de wortelen, zout en peper bij en laat de
groenten, onder regelmatig omscheppen, op laag vuur zacht, maar niet bruin
worden.
Voeg de bloem toe en laat die al roerend kleuren.
Voeg de knoflook en zoveel wijn toe dat het vlees onder staat.
Breng het met het bouquet garni erbij aan de kook, doe het deksel op de
pan, zet hem in de oven en braad het vlees in ± 2 1/2 uur gaar.
Week intussen het roggebrood in de azijn.
Knijp het brood, als het vlees gaar is, uit en roer het door het kookvocht
tot de saus is gebonden.
Braad het vlees afgedekt nog ± 30 minuten in de oven.
Laat het dan ± 15 minuten rusten en snijd het in dikke plakken.
Zeef de saus en breng haar op smaak met zout en peper.
Lekker met rode kool.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |