Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Wildrecepten | Gemarineerde konijnenbout á la Provençale

Gemarineerde konijnenbout á la Provençale

4 tamme konijnenbouten
zout, peper
50 gr boter
2 fijngesneden sjalotjes
2 geplette teentjes knoflook
2 kruidnagels
4 dl gevogeltefond of kalfsfond (pot)
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels fijngesneden oregano
paprikapoeder
250 gr cantharellen in plakjes
2 eetlepels crème fraîche

Voor de marinade:
2 dl rode wijn
1 bouquet garni (1 stengel bleekselderij, 1 laurierblad, 3 takjes
peterselie en 1 takje tijm)
1 grofgesneden ui
1 grofgesneden wortel
6 geplette zwarte peperkorrels
1 eetlepel olie


Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom, leg de
konijnenbouten in de marinade en laat ze, onder af en toe omdraaien, in de
koelkast ± 1 dag marineren.
Laat de konijnenbouten uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Bestrooi het konijn met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak de konijnenbouten in ± 10
minuten rondom bruin.
Leg het konijn in een ruime pan of schaal.
Bak de sjalot, knoflook en kruidnagel ± 5 minuten in het
achtergebleven bakvet.
Schenk de fond erbij, roer de aanbaksels los en schenk de saus over het
konijn.
Dek de pan met het deksel of met aluminiumfolie af en laat het konijn op
zacht vuur ± 30 minuten sudderen.
Voeg de mosterd, de oregano, een snufje paprikapoeder en de paddestoelen
toe en laat het konijn in nog 10-20 minuten gaar worden.
Roer de crème fraîche erdoor.
Verdeel de konijnenbouten over de borden en schenk de saus erover.
Lekker met vlindertjespasta.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50