Was en zout de duiven.
Maak het gehakt vrij vochtig aan met het brood, het zout en de kruiden;
voeg desgewenst truffel en Madeira en iets melk toe.
Vul de lichaamsholten van de duiven met het gehakt en naai het loshangende
vel vast.
Laat de boter bruin worden, schroei de duiven hierin dicht en braad ze in
een gesloten pan in ± 45 minuten aan alle kanten goudbruin en
gaar.
De duiven zijn gaar als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot
loslaat.
Neem de duiven uit de pan en schenk zoveel water bij de jus dat bijna al
het bezinksel oplost.
Breng de jus al roerend aan de kook en voeg desgewenst de geweekte
rozijnen toe.
Halveer de duiven in de lengte, leg ze op een warme schaal en schenk er
wat jus over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |