Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde kalkoenbiefstukjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 kalkoenbiefstukjes van 125-150 gr
1 dl droge sherry
75 gr hazelnoten
100 gr Vooraf en Toe
2 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel shoarmakruiden
16 grote verse spinazieblaadjes
30 gr bakboter
3 eetlepels maïskiemolie
2 zakjes poeder voor witte wijnsaus
1/2 pot gevogeltefond

Bereiden

Overgiet de kalkoenbiefstukjes met de sherry en laat ze 1/2 uur
marineren.
Hak de hazelnoten klein, snijd de Vooraf en Toe in blokjes en vermeng die
met de honing en de kruiden.
Snijd de kalkoenbiefstukjes als een envelopje open en bekleed de wanden
met spinazie (2 blaadjes per biefstukje).
Vul de biefstukjes met het roomkaas-hazelnootmengsel en steek de opening
dicht.
Verhit de bakboter en de maïskiemolie in een braadslee en bak de
biefstukjes rondom lichtbruin.
Dek de braadslee met aluminiumfolie af (leg de biefstukjes met de opening
naar boven), zet hem in een op 200°C voorverwarmde oven en laat het
vlees in 40-50 minuten gaar worden.
Serveer er timbaaltjes van witte en wilde rijst (400 gr, 1 pak) bij,
bestrooid met gehakte hazelnoten.

Erbij:
600 gr (Riesling) wijnzuurkool, gestoofd in boter (of ganzevet) met 300 gr
halve pitloze druiven.
Blancheer witte- of spitskoolbladeren en verpak de zuurkool hierin.
Vermeng voor de saus het sauspoeder en de fond (aangevuld met water tot
1/2 liter) en bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Konijn in osterd-roomsaus
Geconfijte eend met paddestoelen
Wildstoofpot met kastanjes en cranberries
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Aardappel-koolschotel met wild zwijnkoteletten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes