Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde kalkoenborst met vijgencompote

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 citroen
3 sneetjes oud witbrood
75 gr verse roomkaas met geitenkaas (St-Moret raffiné)
2 eetlepels melk
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 kalkoenborst á 500 gr
2 appels
4 gedroogde vijgen
2 dl Cider
1 theelepel kruizemunt
zout
50 gr boter
peterselie

Bereiden

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil er dun af.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes in de
keukenmachine.
Meng de verse roomkaas, de melk, 1 theelepel citroenrasp, de peper en de
bieslook erdoor.
Snijd de kalkoenborst aan een korte kant in, zodat een zak ontstaat.
Vul de borst met het kaasmengsel en steek de opening met cocktailprikkers
dicht.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Snijd de vijgen in stukjes.
Breng de vijgen- en appelstukjes, 1 dl Cider, 1 theelepel citroenrasp en
de kruizemunt aan de kook en kook de vijgen ± 10 minuten op heel
zacht vuur.
Laat de compote afkoelen.
Wrijf de kalkoenborst in met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kalkoenborst rondom bruin.
Schenk de rest van de Cider langs de rand in de pan, zet het deksel schuin
op de pan en braad de kalkoenborst in nog ± 25 minuten gaar.
Laat de kalkoenborst ± 5 minuten rusten en snijd hem dan in
plakken.
Leg de plakken op een warme schaal en schep er de vijgencompote naast.
Garneer met toefjes peterselie.
Lekker met tomaten gevuld met flageoletsalade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Konijnenrug met spinaziesalade
Broodsaus
Gegrilleerde kalkoenbiefstuk met ananas
Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer
Kip á la crème

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes