Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Wildrecepten | Gevulde kip met groenten

Gevulde kip met groenten

1 sneetje geroosterd brood
30 gr pijnboompitten
2 rode paprika‘s
3 uien
450 gr kipfilet
1 ei
1 eetlepel crème fraîche
paprikapoeder, peper, zout
1/2 theelepel (scherpe) paprikapoeder
1 kip van ± 1200 gr
50 gr boter
1 worteltje
1 preitje
1/4 liter rode wijn
2-3 theelepels vloeibare honing
450 gr geschrapte krielaardappeltjes
1 gele en 1 groene paprika
200 gr sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
5 eetlepels olie
cayennepeper
1 1/2 eetlepel paprikapasta
1/4 liter slagroom
eventueel bouillon (van tablet)
1 eetlepel rode port

Week het geroosterde brood in wat koud water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Maak 1 rode paprika schoon, was hem en snijd hem in repen.
Snipper 1 ui grof.
Was 200 gr kipfilet, dep het vlees met keukenpapier droog en snijd het in
dunne reepjes.
Draai dit alles door de vleesmolen en kneed het met het ei, de
crème fraîche, 1/2 theelepel uitgeknepen geroosterd brood,
wat cayennepeper en de pijnboompitten.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Was de kip onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem
met de farce en naai de buikholte dicht.
Smeer de kip in met 10 gr zachte boter (zet de rest van de boter koud
weg), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een braadslee.
Maak het worteltje, de prei en de tweede ui schoon, was ze en snijd ze
grof.
Snijd de rest van de kipfilet in blokjes en leg die, samen met de gesneden
groenten op de kip.
Zet de kip in een op 225°C voorverwarmde oven en laat hem in 1 uur
gaar worden.
Giet er na 20 minuten geleidelijk 1/4 liter water en de rode wijn bij.
Kwast de kip 5 minuten voor het einde van de braadtijd met de
vloeibare
honing in.
Was de aardappelen en snijd ze eventueel in stukken.
Maak de rest van d paprika‘s schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Maak de sjalotjes schoon en pers de knoflook uit.
Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur
10 minuten; schep ze af en toe om.
Bak de paprika, sjalot en rozemarijn vervolgens 10-15 minuten mee, tot de
aardappelen gaar zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en houd het warm.
Houd de kip in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer, voeg de paprikapasta
en de room toe en breng het geheel aan de kook; voeg eventueel nog wat
bouillon toe.
Verdeel de koude boter in vlokken, klop die door de saus en breng op smaak
met zout, peper en de port.
Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.

Personen: 4-
Bereidingstijd:
Bron: Astrid1 sneetje geroosterd brood
30 gr pijnboompitten
2 rode paprika's
3 uien
450 gr kipfilet
1 ei
1 eetlepel crème fraîche
1 1/2 eetlepel paprikapasta
peper, zout
1/2 theelepel (scherpe) paprikapoeder
1 kip van ± 1200 gr
50 gr boter
1 worteltje, 1 preitje
1/4 liter rode wijn
2-3 theelepel vloeibare honing
450 gr geschrapte krielaardappeltjes
1 gele en 1 groene paprika
200 gr sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
5 eetlepels olie
cayennepeper
1/4 liter slagroom
eventueel bouillon (van tablet)
1 eetlepel rode port

Week het geroosterde brood in wat koud water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Maak 1 rode paprika schoon, was hem en snijd hem in repen.
Snipper 1 ui grof.
Was 200 gr kipfilet, dep het vlees met keukenpapier droog en snijd het in
dunne reepjes.
Draai dit alles door de vleesmolen en kneed het met het ei, de
crème fraîche, 1/2 theelepel uitgeknepen geroosterd brood en
de pijnboompitten.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Was de kip onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem
met de farce en naai de buikholte dicht.
Smeer de kip in met 10 gr zachte boter (zet de rest van de boter koud
weg), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een braadslee.
Maak het worteltje, de prei en de tweede ui schoon, was ze en snijd ze
grof.
Snijd de rest van de kipfilet in blokjes en leg die samen met de gesneden
groenten op de kip.
Zet de kip in een op 225°C voorverwarmde oven en braad hem in 1 uur
gaar.
Giet er na 20 minuten geleidelijk 1/4 liter water en de rode wijn bij.
Kwast de kip 5 minuten voor het einde van de braadtijd met de vloeibare
honing in.
Was de aardappelen en snijd ze eventueel in stukken.
Maak de rest van de paprika's schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Maak de sjalotjes schoon en pers de knoflook uit.
Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur
10 minuten; schep ze af en toe om.
Bak de paprika, sjalot en rozemarijn vervolgens 10-15 minuten mee, tot de
aardappelen gaar zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en houd het warm.
Houd de kip in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer, voeg de paprikapasta
en de room toe en breng het geheel aan de kook; voeg eventueel nog wat
bouillon toe.
Verdeel de koude boter in vlokken, klop die door de saus en maak de saus
op smaak af met zout, peper en port.
Snijd de bouten van de kip en maak het borstvlees los.
Knip de ribbenkast met een wild- of keukenschaar door, verwijder
voorzichtig de vulling en snijd die in plakjes.
Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.

Personen: 4-
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50