Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenpeper 4

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 dagen

Ingrediënten

4 hazenbouten

4 uien
2 winterwortels
2 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
5 jeneverbessen
tijm
rozemarijn
wijnazijn
rode wijn
olijfolie
peper/zout

Bereiden

Marineren
Voor de warme marinade bak je grof gesneden uien en wortelen met olijfolie in een koekenpan. Daaroverheen zout, peper, knoflook, laurier, gekneusde jeneverbes, tijm en rozemarijn. Vervolgens een flinke scheut wijnazijn en zoveel rode wijn dat alles goed onder staat. Als het goed warm is, de marinade over de hazenbouten gieten, zodat alles goed onder staat. Minstens een, of liever twee dagen marineren in de koelkast.
Tip
Marinade eerst laten afkoelen voordat hij in de koelkast gaat anders gaan de overige producten in de koelkast de smaak overnemen..
Bereiding
De gemarineerde bouten met de marinade overdoen in een ovenschaal of braadslee. Daar de gezeefde jus (zie onder) bij doen. Vlees en jus tussen de 4 en 6 uur langzaam laten stoven in de oven (100 graden). De bouten eruit halen en het gare vlees van het bot afhalen. Het stoofvocht met de jus zeven en verder inkoken totdat het stroperig is. De jus nu over het hazenvlees scheppen en doorroeren.
Tip
Voor een extra wildsmaak kan je iets van de jus achterhouden en deze licht verwarmen en vermengen met een deciliter vers hazenbloed (poelier) en afmaken door er wat klontjes koude boter door te roeren (monteren).
Serveren
Oven voorverwarmen op 100 graden. De hazenpeper erin zetten totdat het door en door heet is. Dan opdienen.

Jus bij de hazenpeper
Ingrediƫnten
- 500 gram afsnijsel en karkassen van de haas
- 3 uien
- twee teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje
- 5 jeneverbessen, gekneusd
- tijm
- rozemarijn
- rode wijn
- olijfolie
- peper/zout
In een halfhoge pan met wat olijfolie grofgesneden uien en stukjes afsnijsel van de haas en/of karkassen aanzetten. Afblussen met een fles rode wijn en de pan afvullen met gewoon kraanwater. Als de jus kookt, het vuur laag doen en afschuimen. Rustig laten inkoken tot 1/3 van het volume. Tijdens het inkoken peper, zout, tijm, rozemarijn toevoegen. Tenslotte de jus zeven om de grote delen, zoals de botjes eruit te halen.
Garnituur
Bij beide manieren van de hazenpeper past een eenvoudige garnituur van gekookte aardappels en gebakken appels (afgeblust met calvados).

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenbiefstuk met gebakken witlof
Gevulde kalkoenborst met vijgencompote
Konijn gestoofd in rode wijnsaus
Geglaceerde gans
Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes