Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de bleekselderij met een dunschiller, snijd de stengel in heel
kleine blokjes en meng die door de pâté.
Klap de dunne stukjes van de hazenrugfilet dubbel, zodat de filets overal
even dik zijn en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de hazenrugfilets op hoog vuur in
± 3 minuten rondom bruin.
Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze afkoelen.
Rol de plakjes bladerdeeg iets uit, bestrijk ze met het
pâtémengsel, leg de hazenrugfilets erop en vouw het deeg als
een pakketje dicht.
Plak de randen met wat water dicht.
Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bewaar ze tot het gebruik
afgedekt in de koelkast.
Kook de port, wildfond en cognac op hoog vuur in tot er nog ± 1 dl
over is.
Roer er de bosvruchtenjam door en voeg naar smaak zout en peper toe.
Bestrijk de hazenrugfiletpakketjes met eigeel.
Schuif de pakketjes in een op 160°C voorverwarmde oven en bak ze in
± 20 minuten goudbruin.
Verwarm de saus opnieuw.
Laat de pakketjes uit de oven ± 5 minuten rusten en snijd ze dan
met een scherp mes in plakjes.
Rangschik de plakjes als een waaier op 4 warme borden en schep de saus in
het midden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |