Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenrug met bosvruchtensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 stengel bleekselderij
100 gr knoflookpâté
25 gr boter
4 hazenrugfilets
zout, peper
1 dl rode port
2 dl wildfond
1/2 dl cognac
1 theelepel piment
4 eetlepels bosvruchtenjam
1 eidooier

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de bleekselderij met een dunschiller, snijd de stengel in heel
kleine blokjes en meng die door de pâté.
Klap de dunne stukjes van de hazenrugfilet dubbel, zodat de filets overal
even dik zijn en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de hazenrugfilets op hoog vuur in
± 3 minuten rondom bruin.
Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze afkoelen.
Rol de plakjes bladerdeeg iets uit, bestrijk ze met het
pâtémengsel, leg de hazenrugfilets erop en vouw het deeg als
een pakketje dicht.
Plak de randen met wat water dicht.
Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bewaar ze tot het gebruik
afgedekt in de koelkast.
Kook de port, wildfond en cognac op hoog vuur in tot er nog ± 1 dl
over is.
Roer er de bosvruchtenjam door en voeg naar smaak zout en peper toe.
Bestrijk de hazenrugfiletpakketjes met eigeel.
Schuif de pakketjes in een op 160°C voorverwarmde oven en bak ze in
± 20 minuten goudbruin.
Verwarm de saus opnieuw.
Laat de pakketjes uit de oven ± 5 minuten rusten en snijd ze dan
met een scherp mes in plakjes.
Rangschik de plakjes als een waaier op 4 warme borden en schep de saus in
het midden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fazant met Ardennerham
Everzwijn in rode wijn
Wildbouillon met cantharellen
Konijn-haasrollade met Madeiragelei
Konijn met rozijnen en pijnboompitten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes