Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenrugfiletspiesen met pruimen en pepersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 gewelde pruneaux zonder pit
1/2 dl cognac
4 hazenrugfilets
zout, peper
2 eetlepels olie
30 gr boter
1 1/2 dl wildfond
1/8 liter slagroom
1 eetlepel groene peperkorrels (vers of uit een potje)
1/2 eetlepel roze peperbessen (potje)

Bereiden

Wel de pruneaux ± 5 minuten in de cognac, laat ze op keukenpapier
uitlekken en bewaar de cognac.
Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper.
Steek één kant van een hazenrugfilet aan een
satéprikker, steek dan een pruneau aan het stokje, vouw de
hazenrugfilet om de pruneau en steek het vlees weer aan het stokje.
Steek er weer een pruneau aan en dan het andere uiteinde van de
hazenrugfilet.
Maak van de andere hazenrugfilets en pruneaux op dezelfde manier
spiesjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hazenrugfiletspiesen op hoog
vuur in ± 1 minuut aan alle kanten bruin.
Schenk de olie uit de pan en verhit de boter.
Bak de spiesen in nog ± 4 minuten verder bruin en van binnen
rosé.
Houd de spiesen in aluminiumfolie warm.
Roer de wildfond, cognac en peperkorrels door het bakvet en laat dit op
hoog vuur ± 3 minuten inkoken.
Roer de slagroom erdoor en laat de saus nog ± 1 minuut inkoken.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg de hazenrugfiletspiesen op 4 warme borden en schenk er de saus
over.
Lekker met aardappelpureetorentjes en rode kool.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde eendenborst
Wild ragout
Wildbouillon met cantharellen
Konijn gestoofd in rode wijnsaus
Struisvogelspiesen met abrikozenchutney

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes