Kook de rijst in water met zout droog.
Halveer intussen de pruimen en knip de peterselie fijn.
Snijd de kastanjes met een puntig mesje in en kook ze ± 10 minuten
in een pan met ruim kokend water.
Neem ze uit het water, pel ze direct en verwijder het vlies.
Kook de kastanjes in een pan met de melk en het bouillontablet in ±
45 minuten gaar en giet ze boven een andere kan af.
Pureer ze in een roerzeef en wrijf de puree door een fijne zeef.
Voeg al roerend zoveel bouillonmelk toe tot een stevige puree ontstaat en
klop daar de boter in klontjes door.
Meng 5 eetlepels kastanjepuree (de rest wordt niet gebruikt), de pruimen,
de kipkruiden, het ei, de koffieroom en de peterselie door de rijst en
breng op smaak met zout en peper.
Vul de kalkoen hiermee.
garneer met aardappelpuree en pruimen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |