Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn in osterd-roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
1 kg konijndelen
peper, zout
50 gr boter
2 eetlepels olie
1 theelepel tijm
2 eetlepels scherpe mosterd
2 dl droge witte wijn
1/2 liter slagroom
2 eetlepels bloem

Bereiden

Pel en snipper de ui.
Wrijf de stukken konijn in met peper en zout.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken konijn hierin rondom
bruin.
Neem het konijn uit de pan.
Schenk de olie bij het bakvet en bak de ui met de tijm hierin zachtjes
± 5 minuten.
Bestrijk intussen het konijn met de mosterd.
Roer de wijn door het uimengsel en breng het aan de kook.
Leg de stukken konijn in de pan terug en stoof ze met het deksel op de pan
in ± 1 1/4 uur zachtjes gaar.
Keer ze af en toe.
Roer intussen de slagroom met de bloem in een kommetje tot een glad
papje.
Neem de stukken konijn uit de pan en houd ze in een stuk aluminiumfolie
warm.
Roer het slagroommengsel door het stoofvocht, breng het al roerend aan de
kook en laat de saus al roerend op hoog vuur binden.
Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd.
Schenk de saus over het konijn.
Lekker met rode kool met pruimen.

Een andere mosterdsoort maakt dit gerecht weer verrassend anders.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ree in rozemarijnsaus
Kip uit grootmoeders tijd
Spruitjes met kastanjes
Wild zwijnstournedos met peperkorrels
Gestoofde patrijs met zuurkool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes