Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn in pikante saus

Aantal personen: 6-

Ingrediënten

1 konijn van ± 2 kg in 6-8 stukken
zout, peper
2 theelepels geraspte gemberwortel
3 eetlepels olie
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1/2 theelepel cayennepeper
1 kleine geschilde en geraspte groene appel
1/2 theelepel gedroogde dragon
2 blaadjes laurier
1 theelepel tijmblaadjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1-11/2 dl volle melk
2 dl kippenbouillon (van tablet)

Bereiden

Wrijf het konijn in met zout, peper en gember.
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken konijn hierin in
± 10 minuten rondom bruin.
Schep het konijn uit de pan.
Bak de uien in de achtergebleven olie in ± 10 minuten lichtbruin en
bak de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de cayennepeper, appel, dragon, laurier, tijm en peterselie toe en
warm ze 1 minuut mee.
Schenk de melk en de bouillon erbij en leg het konijn weer in de pan.
Laat het gerecht afgedekt 45-60 minuten sudderen tot het konijn zacht is.
Verwijder de laurier.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kip met groenten
Gebraden fazant met zuurkool
Zwijnshaas op spies van rozemarijn
Gemarineerde struisvogelsteaks met verse zwarte peper
Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes