Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn-haasrollade met Madeiragelei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 konijnenbouten zonder been
1/2 dl room
1/2 dl eiwit
2 haasfilets
5 plakken katenspek
1 varkensnet
1 dl olie
5 dl Madeira
1 1/2 dl wildbouillon
4 blaadjes gelatine

Bereiden

Laat voor de gelei de Madeira tot de helft inkoken..
Voeg de fond toe en breng het geheel weer aan de kook.
Los de geweekte en uitgeknepen gelatine hierin op.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het geleren.
Pureer 2 konijnfilets met een ijsblokje in een keukenmachine.
Wrijf de puree door een zeef en zet de kom op ijs.
Spatel achtereenvolgens het eiwit en de room door de massa en breng de
farce op smaak met peper en zout.
Leg de plakken katenspek dakpansgewijs op elkaar en leg hierop naast
elkaar een met farce ingesmeerde haas- en konijnfilet.
Leg op de haasfilet een met farce ingesmeerde konijnfilet en op de
konijnfilet een met farce ingesmeerde haasfilet.
Rol de filets stevig in het katenspek op en wikkel ze in het
varkensnet.
Schroei de rollade in de hete olie rondom dicht en laat hem vervolgens in
de op 180°C voorverwarmde oven in ± 10 minuten verder gaar
worden.
Neem de rollade uit de oven en laat hem afkoelen.
Snijd de konijn-haasrollade in niet te dikke plakken en bestrijk die met
de Madeiragelei.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reebiefstukjes met gembersaus
Kwartels met druiven
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel
Aspergerisotto met sinaasappel en op de huid gebakken daurade
Wild zwijnsstoofpot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes