Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Krokant gebakken eendenborst met olijven en kappertjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote (± 600 gr) tamme eendenborstfilets
100 gr zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
2 theelepels grofgehakte salie (vers of gedroogd)
zout, peper
1/2 dl rode wijn

Bereiden

Snijd in het vel van de eendenborst diagonaal een ruitpatroon en laat het
vlees 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Leg de eendenborstfilets met het vel naar beneden in een hete, droge
koekenpan en bak ze 8-10 minuten tot het vet uit het vel is gesmolten en
het vel goudbruin is.
Keer de filets om en bak de andere kant snel bruin (± 2
minuten).
Giet een gedeelte van het vet uit de pan.
Voeg de olijven, kappertjes en salie toe en bak het geheel nog 3
minuten.
Bestrooi met wat zout en peper.
Voeg de wijn toe en laat deze bruisen.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 10 minuten rusten.
Snijd de filets in dunne tranches, leg ze op 4 warme borden en schep de
olijven en de kappertjes erover.
Serveer met roergebakken groene kool die met Provençaalse kruiden
en een lepeltje crème fraîche op smaak is gebracht.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wildbouillon met cantharellen
Weense kip
Eendenborst met knoflook-walnotensaus
Wildstoofpot met kastanjes en cranberries
Hazenrug met bosvruchtensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes