Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken haasfilet met cantharellen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

250 gr haasfilet
1 dl slagroom
zout
100 gr cantharellen
25 gr boter
2 eetlepels slaolie
1/2 theelepel tijm
4 eetlepels rode port
6 eetlepels runderfond (of -bouillon)
Peper

Bereiden

Snijd de haasfilet in reepjes van ± 2 cm.
Was de cantharellen, verwijder eventueel het harde gedeelte van de
steeltjes.
Snijd grote paddestoelen in vieren en houd de kleintjes heel.
Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan, voeg de reepjes
haasfilet toe en bak ze al roerend met een spatel op hoog vuur in ±
1 minuut bruin.
Voeg de cantharellen en de tijm toe en bak ze al roerend 2 minuten
mee.
Voeg de port, de runderfond of -bouillon en de slagroom toe en breng het
geheel tegen de kook aan.
Laat het gerecht 2 minuten zachtjes koken en serveer het direct.
Lekker met wilde en witte rijst en rode kool met gebakken uitjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Waterzooi van parelhoen
Parelhoen á la Normande
Wildragout met champignons
Konijn gestoofd in rode wijnsaus
Geglaceerde gans

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes