Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Wildrecepten | Weense kip

Weense kip

2 braadkuikens (in 8 stukken)
1 eetlepel zout
het sap van 1 citroen
2 eieren
bloem
paneermeel
frituurvet
2 citroenen (in 4 parten)

Vermeng het zout en het citroensap in een grote kom, wentel de stukken kip
erdoor en laat dit onder regelmatig keren 1 uur of langer intrekken.
Droog de stukken kip met keukenpapier.
Klop de eieren met 2 eetlepels water los.
Wentel de stukken kip door bloem en vervolgens door ei en paneermeel.
Verhit het frituurvet tot er damp afkomt (175C) en frituur de stukken
kip in 7 minuten gaar en bruin.
Laat ze vervolgens op een stuk keukenpapier uitlekken.
Schik de Kip op een voorverwarmde schaal en garneer deze met de partjes
citroen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50