Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wild zwijnsbout uit de braadpan

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 wild zwijnsbout
wildkruiden
60 gr boter
1 eetlepel olie
peper

Bereiden

Bestrooi de wild zwijnsbout met wildkruiden en voeg eventueel extra peper
toe.
Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak de bout hierin rondom
bruin.
Leg het deksel schuin op de pan en braad het geheel ± 30 minuten
per 500 gr vlees.
Keer de bout regelmatig en bedruip hem met het braadvocht.
Voeg tijdens het braden eventueel water of bouillon toe.
Lekker met rode kool, appelmoes en gebakken krieltjes.

De bereidingstijd in de oven is 20-40 minuten per 500 gr vlees bij
200°C.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pikante eend met rode tahoesaus
Gehakt-champignonvulling
Hazenrug met bosvruchtensaus
Basisrecept voor gevulde kalkoen
Aspergerisotto met sinaasappel en op de huid gebakken daurade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes