Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr wild zwijnspoelet zonder been
600 gr zuurkool
1/4 literblik ananas
1 ui
1/2 liter rode wijn
100 gr katenspek of gerookt spek
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
3 1/2 eetlepel bloem
2 eetlepels olie
zout, peper

Bereiden

Snijd het poelet klein en marineer het in de koelkast ± 12 uur in
de wijn met de gehakte ui en de kruiden.
Bak het kleingesneden spek in een diepe pan uit en voeg de olie toe.
Doe er vervolgens het uitgelekte vlees bij en bak dit rondom bruin.
Voeg het marinadevocht toe en sluit de pan.
Stoof het geheel ± 90 minuten en bind het vocht bij met de
aangemengde bloem.
Verwarm de zuurkool met het ananasvocht en de kleingesneden ananas.
Laat de zuurkool uitlekken, schep deze in een verwarmde schaal en schep de
wild zwijnspeper daarop.
Lekker met tuttifrutti en gegratineerde aardappelpuree.

Tip: Voeg bij het stoven de zuurkool met de ananas toe en voeg op het
laatst 1 dl slagroom aan het gerecht toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wild zwijnsbout uit de braadpan
Hazenpeper 4
Parelhoen met zuurkool
Roergebakken haasfilet met cantharellen
Gestoofde eend

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes