Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wildgoulasj

Aantal personen: 2

Ingrediënten

50 gr magere spekblokjes
2 wild zwijnkarbonades á 150 gr
25 gr boter
1 grote ui
1 grote rode paprika
1/2 eetlepel pittig paprikapoeder
1 theelepel tijm
1 teentje knoflook
1 dl gezeefde tomaten
1/2 dl rode wijn
1/2 dl wildfond
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Bak in een braadpan de spekblokjes zachtjes uit.
Snijd de karbonades in stukken van ± 2 cm.
Doe de boter bij de spekblokjes, voeg de vleesblokjes toe en bak het vlees
rondom bruin.
Maak intussen de ui en de paprika schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, de paprika, het paprikapoeder en de tijm door het vlees en
bak het geheel al omscheppend ± 2 minuten.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Voeg de tomaten, de wijn en de fond toe en laat het vlees in ± 30
minuten
zachtjes gaar sudderen.
Strooi er op het laatst de peterselie over.
Schep op het bord de crème fraîche over de goulasj.
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde groene koolrolletjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)
Wild zwijnsbout uit de braadpan
Parelhoenragoût
Waterzooi van parelhoen
Eendenfilet met cashewnoten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes