Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wildragout met champignons

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g wildpoelet
1 tl oregano
2 rode paprika‘s
150 g blokjes mager gerookt spek
1 sjalotje
1 teentje knoflook
250 g champignons
1 dl rode wijn
2 el bloem
1 dl gezeefde tomaten
4 eetlepels zilveruitjes
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels cognac
2 theelepels tijm

Bereiden


  1. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika‘s en het sjalotje in stukjes.
  2. Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
  3. Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
  4. Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 minuten zachtjes uit en bak daarin het wildpoelet in ca 8 minuten rondom bruin.
  5. Borstel de champignons schoon en bak ze ñ 3 minuten mee.
  6. Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe.
  7. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  8. Roer de zilveruitjes erdoor.
  9. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.
  10. U kunt deze wildragout opdienen in een rijstrand of gegarneerd met torentjes aardappelpuree en broccoli.

Tip:
Bestel enkele dagen van tevoren bij de bakker een vol au vent (een grote pasteibak) of gebruik kleine pasteibakjes. Vul deze met de wildragout.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebraden fazant met zuurkool
Hazenpeper 3 Brabantse
Konijn met kruiden
Reebout
Kwartel met grotchampignons en oesterzwammen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes