Verwijder de zaadjes uit de rode pepers.
Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of
maal ze met een staafmixer fijn.
Verhit de olie in een wadjan en bak het fijngewreven kruidenmengsel daarin
in ± 10 minuten droog.
Plet de serehstengel, voeg die samen met de blaadjes salam en djeroek
poeroet aan het kruidenmengsel toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de kip en de kokosmelk toe en laat het mengsel afgedekt op zacht vuur
± 45 minuten koken tot de kip gaar is en de saus dik wordt.
Laat eventueel de laatste 15 minuten zonder deksel koken.
Breng de saus met zout op smaak.
Serveer met witte rijst of nasi koening (gele rijst).
U kunt de kip na het koken nog even onder de hete grill roosteren om een
krokant bruin korstje te krijgen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |