Stamp en wrijf 1 stukje geschilde verse gember van ± 2 cm, 2
teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel sambal trassi, 1
mespunt laospoeder en 1 eetlepel citroensap in een vijzel tot een
kruidenpuree.
Snijd de schelvisfilets in stukken en dep ze heel goed droog.
Verhit de boter en de olie in een wadjang (wok) of braadpan.
Voeg de stukken vis toe en roerbak deze op hoog vuur ± 2
minuten.
Snijd de ui en de prei in dunne ringen.
Was de prei en dep deze goed droog.
Schuif in de wadjang de vis opzij en roerbak de ui en de prei ± 1
minuut in het vet.
Meng de kruidenpuree door de ui en prei en schuif dan de vis weer
terug.
Voeg de ketjap, een klein stukje goela djawa of 1 mespunt suiker en zout
toe, schep alles door elkaar en laat
de vis op laag vuur nog ± 2 minuten stoven.
Serveer de boemboe Bali ikan in een schaal.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |