Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemengde groentecurry metkalkoenfilet

Aantal personen: 4

Ingrediënten

wortel, paprika, bleekselderij, broccoliroosjes en sperziebonen (samen 350
gr)
250 gr kalkoenfilet
zout, peper
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels Thaise roerbakolie
2 lente-uitjes
1 klein blikje mini-maïs, uitgelekt
2 eetlepels witte wijn
1 pak roerbakmie
2 eetlepels groene currypasta (Patak‘s)
± 2 dl kokosmelk (blik)
25 gr amandelschaafsel
3 eetlepels geraspte kokos

Bereiden

Snijd de wortel, de paprika en de bleekselderij in stukjes.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi die met zout en peper en wentel
ze door de maïzena.
Verhit de olie in een wok of koekenpan, bak de kalkoenreepjes in ±
4 minuten goudbruin en schep ze uit de pan.
Snipper het wit van de uitjes en snijd het groen in ringetjes.
Fruit het wit ± 2 minuten in de olie, voeg de groenten en de
mini-maïs toe en roerbak alles ± 5 minuten.
Schenk de wijn erbij en laat het gerecht nog ± 3 minuten garen.
Kook de mie 3 minuten en spoel hem koud af.
Roer de currypasta en de kokosmelk door de groenten en warm de mie en de
kalkoenreepjes mee.
Rooster het amandelschaafsel en de kokos in een koekenpan lichtbruin en
strooi dit over het gerecht.
Garneer met de uiringen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gehaktballen metpaprika-yoghurtsaus
Roergebakken paddestoelen engroenten
Roerbakschotel metkankong
Roergebakken witlof met hamen kaas
Spinazie uit de wok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes