Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipfilets met groene peper enkoriander

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 verse groene peper
1 dikke teen knoflook
vers koriandergroen
verse peterselie
60 gr boter
zout, peper
450 gr (2 dubbele) kipfilet
2 eetlepels limoensap
1/4 selderijknol
1 kleine winterwortel
1 kleine courgette
1 eetlepel olie
(geroosterd) sesamzaad
sesamolie

Bereiden

Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit.
Snipper het vruchtvlees fijn.
Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk
2 eetlepels fijn.
Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en
peper.
Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje
in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat
limoensap over.
Verwarm de grill voor.
Snijd de groenten in even dikke reepjes.
Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in
8-10 minuten goudbruin.
Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant
bruin.
Garneer met een vers blaadje koriander.
Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de
sesamolie door.
Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant-en-klaar gekochte)
geroosterde sesamzaadjes.
Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen.
Lekker met geurige rijst (pandan of basmati).

Variaties:

Met specerijen en tomaat
Vermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1
theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2
theelepel peper en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets
hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer
ze als boven.
Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1
winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde
kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels
Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
Lekker met mihoen of eiermie.

Met Italiaanse kruiden en peperkorrels
Roer een saus van 1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels, 1 dikke teen
knoflook uit de pers, 3 eetlepels olijfolie, 11/2 eetlepel halvanaise, 1
eetlepel citroensap en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden. Bestrijk de
kipfilets hiermee en marineer ze 20 minuten. Dep ze dan droog en rooster
ze als boven.
Lekker met lintmacaroni met pesto (basilicumsaus), Parmezaanse kaas en een
salade van veldsla, kort gekookte bleekselderijboogjes, in vieren gesneden
kerstomaatjes, verkruimelde feta-kaas en een dressing van 2 eetlepels
olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en wat zout en
peper.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoomde andijvierolletjesmet shii-takes
Aardappeltjes en broccolimet pijnboompitten en pesto
Bloemkool en aardappel metbieflapjes
Kruidenrijst
Gambas en salsa de tomatepicante

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes