Spoel de mosselen onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en
maak ze met keukenpapier goed droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud
alles goed tot een mengsel.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen van een mooi laagje
bloem zijn voorzien.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter
is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok en strooi er wat van de uien
bij.
Laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen op een zeef even uitlekken en strooi er
peterselie over.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Geef er stokbrood, besmeerd met gezouten boter, of knapperige frieten en
een gemengde salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |