Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosselen II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr gekookte mosselen
zout, peper
± 21/2 eetlepel gezeefde bloem
1 theelepel milde paprikapoeder
40 gr boter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 gesnipperde uien
2 ragfijn gehakte teentjes knoflook
11/2 eetlepel fijngehakte bladselderij
3 eetlepels niet te fijn gehakte bladpeterselie
2 limoenen of kleine citroenen

Bereiden

Spoel de mosselen onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en
maak ze met keukenpapier goed droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud
alles goed tot een mengsel.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen van een mooi laagje
bloem zijn voorzien.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter
is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok en strooi er wat van de uien
bij.
Laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen op een zeef even uitlekken en strooi er
peterselie over.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Geef er stokbrood, besmeerd met gezouten boter, of knapperige frieten en
een gemengde salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensreepjes metpaddestoelen uit de wok
Gemarineerde bieflapjes metChinese kool
Prei en spruitjes met gekruidekip
Roergebakken shii-take metbroccoli
Roergebakken gehakt metwitte kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes