Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse roerbakschotel metkoolrabi en biefstuk

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr biefstuk
5 eetlepels olie
4 fijngesneden plakjes verse gember
500 gr koolrabi in dunne reepjes van ± 3 cm
4 lente-uitjes of een stukje prei in dunne reepjes
voor de saus:
4 eetlepels pikante Thaise chilisaus (toko)
2 eetlepels Chinese sojasaus (toko)
2 eetlepels medium dry sherry
2 theelepels azijn
2 theelepels suiker
1 theelepel zout

Bereiden


Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Vermeng voor de saus alle ingrediënten.
Verhit in een wok op hoog vuur 3 eetlepels olie en roerbak de gember
hierin 2-3 minuten (tot het geurt).
Voeg de biefstuk toe en roerbak 4-5 minuten roerbakken (tot deze ver
kleurt).
Schep de biefstuk uit de pan en houd hem apart.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en roerbak de koolrabi hierin 1-2
minuten.
Bak de lente-ui ± 1 minuut mee.
Roer de saus erdoor, voeg het vlees weer toe en verhit alles al
omscheppend goed.
Serveer dit gerecht met rijst of noedels.

Tip:
De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de
vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemengdegroenten-bonenschotel
Bloemkoolroosjes, peultjesen courgette
Geroosterde pastinaak metroergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta
Roergebakken noedels metpeultjes en kip
Prei en spruitjes met gekruidekip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes