Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roerbakgoelasj met gelepaprika

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 ui
1 gele paprika
250 gr biefstuk
1/2 eetlepel bloem
25 gr boter
2 eetlepels slaolie
1/2 theelepel gedroogde grofgemalen rode peper (Yaprak biber)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel suiker
1/2 dl rode wijn
4 eetlepels runderfond of -bouillon
4 eetlepels koffieroom
zout, peper

Bereiden


Pel en snipper de ui.
Snijd de paprika in smalle reepjes.
Snijd de biefstuk in reepjes.
Wentel de reepjes biefstuk door de bloem.
Verhit de boter met de slaolie in een wok of diepe braadpan en bak de
reepjes biefstuk al roerend in ± 2 minuten rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Bak de ui en de paprika in het braadvet al roerend op hoog vuur 4
minuten.
Voeg het vlees, de rode peper, het paprikapoeder, de oregano, de suiker,
de rode wijn en de runderfond toe en laat het mengsel al roerend 2 minuten
pruttelen.
Roer de koffieroom erdoor en breng de goelasj op smaak met zout en
peper.
Lekker met gebakken rijst met kappertjes, ansjovis en olijven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken lamsvlees metMexicaanse kruiden
Gemengde roerbakschotel metkalkoen
Wilde spinazie met magerspek en croûtons
Risotto met pompoen engeitenkaas
Gemarineerde bieflapjes metChinese kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes